Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
people:henry_mintzberg [2019/07/27 11:54]
xxc
people:henry_mintzberg [2020/02/08 20:17] (current)
xxc [Henry Mintzberg]
Line 1: Line 1:
 == Henry Mintzberg ​ == Henry Mintzberg ​
  
-管理學家、策略學家+管理、組織管理、策略學家、管理學教育
  
 * 1973 第一本著作《管理工作的本質》(The Nature of Managerial Work)曾經遭到15家出版社的拒絕。因為他是直接觀察管理工作者日常活動,發現真正的老闆把大多數時間都用在快速對付危機上,被當時傳統管理學的主流認為離經叛道。 * 1973 第一本著作《管理工作的本質》(The Nature of Managerial Work)曾經遭到15家出版社的拒絕。因為他是直接觀察管理工作者日常活動,發現真正的老闆把大多數時間都用在快速對付危機上,被當時傳統管理學的主流認為離經叛道。